Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко съскане от волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Леко съскане от волана

Здравейте. От визвестно време забелязах че като правя остри бавни завои, най вече маневриране при паркиране ако завъртя волана до край се чува лек съскащ звук. При нормални завои нищо не се чува. Нивото на течността за силовото управление е ок според мен. Трябва ли да ме притеснява тоя звук или е нещо нормално?

Колата е Alfa Romeo GT 1.9 jtd
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Общо взето е нормално при пълно навиване на волана помпата да се товари и да се чува шум.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Общо взето е нормално при пълно навиване на волана помпата да се товари и да се чува шум.
      Отваря се предпазната клапа за да не пръснещ рейката с налягането

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Отваря се предпазната клапа за да не пръснещ рейката с налягането
        Знам какво става, но като говориш със сложни думи, повечето не разбират.
        Ако няма претоварване няма да се отвори нищо.

Comment

Аз го написах като допълнение към твоето писание. Ти знам, че знаеш много добре какво става. Винаги като завъртиш крайно се отваря

Comment

Ясно, значи няма да го мисля. За момент се стреснах че тъкмо направих обслужване от до и смених всичко що берше за смяна. Сега остава да се наслаждавам на колицата Мерси за информацията.
            Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Повече карай, бъди внимателен и по-малко се вглеждай

Comment

Taка ще направя, мерси

Comment

Ако имаш някакви съмнения, поглеждай нивото на маслото

Comment

Това, което се чува при въртене на волана от място при запален двигател не е ли хидравличната помпа (поправете ме ако греша)? Има го и при моята, чувал съм го и на доста други коли и не само алфи. Според мен е нормално.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                      Това, което се чува при въртене на волана от място при запален двигател не е ли хидравличната помпа (поправете ме ако греша)? Има го и при моята, чувал съм го и на доста други коли и не само алфи. Според мен е нормално.
                      Не е само помпата. Освен че налягането на изхода и се вдига сериозно в тази ситуация, течността в цилиндрите на рейката се преразпределя. Не е изключено и това да поражда свистенето.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                      X